Educatie

HET MUSEUM IN!

Het Stedelijk Museum Kampen biedt een uitgebreid educatief programma voor verschillende onderwijsniveaus. Begeleid door ervaren museumdocenten maken leerlingen kennis met beeldende kunst of met een boeiend onderwerp over Kampen en zijn geschiedenis. In het museumatelier, dat ook gereserveerd kan worden voor een kinderworkshop of kinderfeestje, wordt een creatieve verwerking aangeboden die aansluit bij de thema's van het museum.

In je vrije tijd kun je ook op museumbezoek gaan. Hiervoor is de onder andere de Kindermultimediatour ontwikkeld. Bij de museumkassa krijg je een multimediaplayer te leen, met daarop aanstekelijk leuke filmpjes over 12 historische onderwerpen. De Kindermultimediatour is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Heeft u vragen, suggesties of wilt u een programma boeken?

Neem contact op met educatief medewerker Hester Vos.

038 331 73 61 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor elke groep hebben we een passend educatief programma te bieden:

meer

Het Stedelijk Museum Kampen heeft een grote diversiteit aan onderwerpen in huis die uw lessen kunnen illustreren! Een museumbezoek met de klas is dus meer dan de moeite waard.

meer

Wist je dat er wilde dieren in het centrum van Kampen wonen? Ze kunnen zich heel goed verstoppen..

Speurtocht voor kinderen van 6 tot 9 jaar.
Gratis download.

Controleren of je alle dieren hebt gevonden? Kijk hier.

meer

De eenden duikelen kopje-onder om van de waterplanten te eten in de geheime onderwatertuin van de IJssel. Daar zien ze tussen de planten dat er nog meer zwemt en ronddrijft…

Download gratis de kleurplaat.

meer