openingstijden en tarieven 873x412

Het Stedelijk Museum Kamen is goed toegankelijk voor minder valide bezoekers. Wel maken wij u graag attent op een aantal zaken:

ROLSTOELGEBRUIK

  • - Wij zijn helaas niet geheel drempelvrij. Dit zijn kleine drempels die ook met een elektrische rolstoel te passeren zijn. Bij één drempel kan dit niet, er is daar een alternatieve route voor rolstoelgebruikers.
  • - De Schepenzaal uit 1545 is in zijn geheel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De zaal is toegankelijk met enkele traptreden. Deze stammen uit 1545 en kunnen derhalve niet worden verwijderd.
  • - De tussendeuren tussen de zalen zijn zwaar en lastig te bedienen voor gasten in een rolstoel. Op elke etage is een gastheer of gastvrouw aanwezig om u hierbij te assisteren.
  • - Er is een invalidetoilet op de begane grond aanwezig.
    - Een leenrolstoel is gratis beschikbaar.
    - Begeleiders mogen gratis naar binnen. Bent u een vriend(in), familielid, collega en bent u gezellig samen en dagje uit? Dan vragen wij u vriendelijk entree te betalen.

VISUELE BEPERKING

- De Schepenzaal is zeer goed te bezoeken voor gasten met een visuele beperking. U mag gerust de zaal (be)voelen! Er zijn veel details en de zaal leent zich hier uitstekend voor.

AUDITIEVE BEPERKING

- Wij hebben helaas geen ringleiding of andere auditieve ondersteuning.

GOUDEN ZAAL

- De Gouden Zaal is middels een lift toegankelijk voor gasten die gebruik maken van een rollator of rolstoel. Grotere elektrische rolstoelen passen echter niet op deze lift! Maakt u gebruik van een grote elektrische rolstoel, neem dan vooral vooraf even contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Wij raden u aan de entree aan de Oudestraat te gebruiken. Via een speciale route kunnen wij u dan naar de lift begeleiden.