24h hanze Hanze in de nacht

 

Hansje is een klein houten poppetje in een kartonnen doos. In dat doosje vind je ook allerlei andere creatieve materialen. Daarmee kun je jouw eigen Hansje-avontuur knutselen. Dat mag iets zijn uit de Hanzetijd of over Hanze anno nu.

Expositie

Het doosje kan achter een raam geplaatst worden zodat anderen het ook kunnen bekijken. Je kunt jouw knutselwerk op de kaart zetten via visitkampen.nl/hansje én daar jouw doosje aanmelden voor de expositie 14 oktober tijdens Hanze in de Nacht. Alle makers (groot en klein) die dat doen worden uitgenodigd voor de feestelijke opening van de expositie!

Hanzejaar

In 2023 vieren acht steden Hanzesteden in oost Nederland het Hanzejaar. Kampen doet natuurlijk ook mee! De programmeurs van het culturele samenwerkingsverband SAMBiQ (Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Museum, Bibliotheek en Quintus) bedachten dat dit een goed moment is om iets creatiefs en kunstzinnigs te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Quintus werkt al langer met ‘kunst in een doosje’ en tijdens het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek konden mensen een klein doosje vullen voor het gezamenlijke kunstwerk van het verhalenhotel, gemaakt door Karin Gerfen. Deze ideeën komen samen in het plan van Hansje.

“We zijn heel benieuwd naar de avonturen die duizend houten poppetjes gaan beleven!”, zegt Anne Marth Kuilder van de Bibliotheek. “We hebben met heel veel plezier en met de hulp van veel vrijwilligers de doosjes in elkaar gezet. En veel ondernemers gaan ons helpen de doosjes te verkopen. Studio Stien deed de vormgeving van de sticker en de instructie. Het is echt een mooie Hanze-samenwerking. Ik kan niet wachten om alle Hanze-doosjes straks tijdens Hanze in de Nacht weer terug te zien in de gebouwen van SAMBiQ. We hopen dat iedereen in gemeente Kampen met ons mee gaat doen!”


Doosjes verkrijgbaar op heel wat locaties

De doosjes kosten 3 euro per stuk en zijn vanaf 27 juli verkrijgbaar bij Stedelijk Museum Kampen, Intertoys Kampen, Readshop Bos, Tourist Info, Luanto, Vooruitzicht, Fair&Share, Kulturhus IJsselmuiden, en in de Stadskazerne (Bibliotheek/Stadsarchief Kampen). Na de zomervakantie ook bij Quintus en de Stadsgehoorzaal.