driel 2

Jan van Driel schildert precies wat hij ziet, zoals Johannes Vermeer en Frans Hals hem al voorgingen. Van Driel schildert de details nauwkeurig en probeert het licht te vangen, zoals het op dat moment is. Zijn werken lijken wel foto’s! Jan van Driel legt verschillende momenten van de dag vast; ochtend, middag en avond. Je ziet daardoor heel goed het verschil in kleur en licht, en welke details op dat moment opvallen.

Doe mee aan de fotowedstrijd van Stedelijk Museum Kampen. Kijk door de ogen van Hollandse schilders naar je eigen omgeving.

WAT MOET JE DOEN?

Maak twee foto’s op één specifieke locatie naar keuze. Zorg ervoor dat je deze plek op 2 verschillende manieren/momenten fotografeert. Deze plek mag een stadsgezicht zijn, een landschap, een woonkamer, een stilleven. Het kan alles zijn, zolang het maar past bij de thema van de tentoonstelling. Laat je inspireren door de kunst die te zien is in de tentoonstellingen “Door schoonheid omringd” en “Weids en Nabij”. Je bent van harte welkom in Stedelijk Museum Kampen om deze te bekijken!

Stuur de twee foto’s en je naam + mailadres (inclusief leeftijd) naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn 3 leeftijdscategorieën
  • t/m 12 jaar (basisschool)
  • 13 t/m 18 jaar
  • vanaf 18 jaar

Waar let de jury op? Beoordelingspunten voor leeftijdscategorie vanaf 13 jaar.

• Je stuurt twee foto’s in, niet minder en niet meer.
• De locatie moet op twee verschillende manieren of momenten van de dag gefotografeerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld een andere lichtval, een ander camerastadpunt of een andere compositie kiezen.
• De foto’s worden beoordeeld op originaliteit.
• De foto’s zijn zichtbaar gebaseerd op tentoonstellingen Door Schoonheid Omringd en/of Weids en Nabij.

Waar let de jury op? Beoordelingspunten voor leeftijdscategorie tot 13 jaar.

• Je stuurt twee foto’s in, niet minder en niet meer.
• Je onderwerp moet op verschillende manieren momenten gefotografeerd zijn. Denk aan bijvoorbeeld donker en licht, ochtend en avond, van onder of boven, verschillende kanten fotograferen, dichtbij en ver weg, regen en zon.
• Kies een schilderij uit de tentoonstellingen Door Schoonheid Omringd of Weids en Nabij en maak hier twee foto’s bij.
• De mooiste en meest originele foto wint!

Regels fotowedstrijd

• Stuur twee foto’s waarop minimaal 2 verschillen te zien zijn.
• Laat je inspireren door de tentoonstellingen Weids en Nabij en Door schoonheid omringd.
• De maker mag één keer deelnemen aan de fotowedstrijd.
• De maker gaat akkoord met dat de naam en de foto’s wellicht in een krant/digitaal getoond worden.

driel 2

Lees meer over de tentoonstelling Weids en nabij en Door schoonheid omringd

Meer activiteiten