24 juni t/m 25 september

Voormalige Synagoge, IJsselkade 33

 

Janine van Oene en Kim van Norren hebben beiden een band met Kampen. Voor Janine is het haar geboortestad en voor Kim haar woonplaats. Kim won de Koninklijke prijs voor Vrije Schilderkunst in 2010 en Janine in 2017. Na een indrukwekkende lijst tentoonstellingen en diverse prijzen later is het de hoogste tijd om de kunstenaars in Kampen te presenteren. De afgelopen maanden hebben ze kennis gemaakt met elkaar, hun werk en werkwijze.
Beiden maken krachtige, kleurrijke werken met een grote intensiteit, maar vanuit een ander vertrekpunt. Samen maken ze een show waarbij Kampen in hun achterhoofd meespeelt.

Kim van Norren L en Janine van Oene R in atelier Kim met werk van Kim 2022 Low res  

 

Janine van Oene

Janine van Oene (1988, Kampen) laat haar schilderijen bewegen tussen abstractie en herkenning in. Golvende, glooiende lijnen leiden het oog langs het doek. In de lange soepele verfstreken zie je de fijne haartjes van de brede kwasten die ze gebruikt. Ze werkt altijd aan meerdere schilderijen tegelijk. Beweging en techniek zijn belangrijk voor haar. Janine combineert een strakke ondergrond met transparante sluiers en met losse toets geschilderde vormen. Het gebruik van schaduw maakt dat de vormen loskomen en het beeld 3-dimensionaal wordt. De basis van de abstracties ligt in haar schetsen van objecten en vormen uit de natuur.

Janine van Oene calyx couple Sweet Spills WEBRES JDEWAART 550 kb        Temper Tantrum Janine van Oene 

Janine van Oene
Calyx Couple, 2022
Acryl op katoen
175 x 135 cm

 

 Janine van Oene
Temper Tantrum, 2021
Olieverf op katoen
120 x 102 cm
Particuliere collectie

Kim van Norren

Kim van Norren (1980, Soest) maakt abstract werk dat je letterlijk kunt lezen. In tegenstelling tot Janine van Oene, die haar beelden puur laat ontstaan vanuit het kijken, de beweging en de vorm, is bij Kim van Norren de taal een belangrijk vertrekpunt. De teksten die haar raken vinden hun oorsprong in poëzie, proza, songteksten en filosofie.

Kim van Norren Laat mij niet onbemind 60 cm x 60 cm 2021 low res        Kim van Norren Laat mij niet onbemind 60 cm x 60 cm 2021 low res

Kim van Norren
Laat Mij Niet Onbemind, 2022
Acrylverf op katoen
60 cm x 60 cm
Courtesy Cokkie Snoei

 

Kim van Norren
Ride The Wave, 2022
Acrylverf op katoen
50 cm x 50 cm
Courtesy Cokkie Snoei


Terug naar Kampen

De tentoonstellingen ‘Ride The Wave’ en ‘Lust for life + More’ zijn de eerste events in een reeks van activiteiten onder de noemer ‘Terug naar Kampen’. Ook andere (culturele) organisaties in Kampen programmeren binnen dit thema.