Exclusief in Kampen: sieraden naar oorspronkelijke ontwerpen uit de art nouveau en art deco periode.

 

art nouveau allard pierson

De sieraden van GL Nederland zijn sterling zilver (hoogste gehalte zilver) en hebben een stempeltje. Het museum mag deze sieraden exclusief in Kampen verkopen.

art nouveau sieraad libelle armband sterling zilver 277x210 drop earring art deco paris Necklace art deco swarovski

 

Sinds 1925 gold de Koninklijke van Kempen en Begeer als de meest toonaangevende zilverfabriek in Europa. Zij stonden in hoog aanzien bij de gegoede burgerij en de Europese koningshuizen en waren befaamd om hun design en vakmanschap.

Toen GL Nederland, na de verwerving van de sieradenfabriek van de Koninklijke van Kempen en Begeer in 1984, op de zolder van deze historische fabriek bij toeval meer dan 30.000 oude mallen vond, realiseerden zij zich gelijk wat ze in handen hadden.

Een ongekend cultureel erfgoed!

Een schat aan duizenden handgemaakte mallen van sieraden uit een lang vervlogen tijd. Modellen die teruggingen van 1880 tot 1935. Victoriaanse ontwerpen. Sprookjesachtige figuren uit de Art Nouveau. Geometrische vormen uit de Art Deco. Alles geïnspireerd door vele, zeer beroemde ontwerpers uit de diverse tijdsperiodes.

GL heeft samen met haar zilversmeden alles, waar nodig, hersteld en gemoderniseerd. Uiteindelijk hebben ze uit deze duizenden modellen een nieuwe sieradencollectie samengesteld.

art nouveau sieraad libelle armband sterling zilver 277x210 drop earring art deco paris Necklace art deco swarovski