• Banner 1 sieraden
  • Banner 2 hans van bentem 2
  • Banner 3_Kunstprijs_Kampen_2015

Actueel

Oproep

Werk van Jan Voerman sr. gezocht!

Op 25 maart 2016 is het 75 jaar geleden dat de uit Kampen afkomstige schilder Jan Voerman sr. in Hattem overleed. Ter gelegenheid daarvan organiseert het Stedelijk Museum Kampen van 6 februari tot en met 3 april 2016 een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Het Stedelijk Museum Kampen beschikt over een aanzienlijk aantal werken (22 stuks) van de hand van Jan Voerman sr. (1857-1941). Deze werden in 1994 aangekocht van 'Voermanverzamelaar' Henk van Ulsen. Op zich een mooie basis en collectie, maar te weinig voor een mooie overzichtstentoonstelling. Om die reden zijn ook andere musea die werken van Jan Voerman sr. in hun collectie hebben benaderd. Ook op particulieren doet het Stedelijk Museum Kampen een beroep om als trotse 'Voermanbezitter' uw eigendom in bruikleen te geven voor de expositie. Transport- en verzekeringskosten zijn uiteraard voor rekening van het Stedelijk Museum Kampen.

 

Gouden Moment

Wij willen u graag uitnodigen voor een groots gouden moment:

Datum: maandag 20 april
Locatie: Plantage, Kampen
Tijd: 09.45 uur

Dit wordt het koningsportret van de Gemeente Kampen

Op woensdag 25 maart werd om 13.30 uur in het Stedelijk Museum Kampen het winnende schetsontwerp voor het koningsportret door Burgemeester Koelewijn onthuld. Uit de 3 geselecteerde schetsontwerpen is Kenne Grégoire gevraagd het definitieve schilderij te gaan maken. De meerderheid van de selectiecommissie en de meerderheid van het publiek koos voor zijn schetsontwerp.

Museumkrant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte per email.
Het favoriete stuk van...
Verhuur en trouwen
Twitterfeed