• Banner 1 Sven kroner

  • Banner 2 TEJA EN YUMIKO

  • Banner 3_PETER_GEERTS

Actueel

Finissage

Op zaterdag 20 augustus is tussen 14.30 en 16.30 uur de finissage van de tentoonstelling 'The concept is the image' van Peter Geerts. De kunstenaar zal hier zelf bij aanwezig zijn en ingaan op aspecten van zijn beeldend werk.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis en er is een hapje en een drankje

Een traditie voortgezet

Op vrijdag 22 april 2016 wordt het staatsieportret van koning Willem-Alexander in het Stedelijk Museum Kampen onthuld. Vanaf zaterdag 23 april is het schilderij te zien in de Oranjegalerij van het museum. Een bijna vier eeuwen oude traditie wordt hiermee voortgezet.
In 1625 bestelde het Kamper stadsbestuur bij Michiel Jansz van Mierevelt (1567-1641) de portretten van Willem de Zwijger, Maurits, Willem Lodewijk, Ernst Casimir en Frederik Hendrik. Het stadsbestuur pakte het groots aan: het bestelde levensgrote portretten ten voeten
uit. Hiermee was het karakter van de Kamper portrettenreeks bepaald. Ook de volgende opdrachten van het stadsbestuur aan kunstenaars voor het maken van een staatsieportret kenden minimaal één voorwaarde, de geportretteerde moest levensgroot - of groter – en ten voeten uit worden afgebeeld. Voorjaar 2015 verstrekte het gemeentebestuur aan de kunstenaar Kenne Grégoire de opdracht om een levensgroot portret van koning Willem-Alexander te maken. ( Kenne Grégoire (1951) exposeert nu tevens in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen.) Met de onthulling van het portret van koning Willem-Alexander is de reeks weer helemaal up-to-date en compleet: van prins Willem van Oranje tot en met koning Willem-Alexander.

Vanaf 23 april is het schilderij voor bezoekers te bewonderen in onze Oranjezaal.

Uit Liefde voor de Stad

Een bijzonder project, waar wij als bijzonder museum weer voor zijn uitgekozen om deel te nemen!

In de tentoonstelling Uit liefde voor de stad komen de schatten uit drie stedelijke collecties samen in het Dordrechts Museum. Kunstvoorwerpen en historische objecten uit de collectie van de gemeente Deventer, Museum De Lakenhal en het Dordrechts Museum. De Vereniging Rembrandt, de initiatiefnemer van dit project, heeft daarnaast tien stedelijke musea uitgekozen om mee te doen. Ieder van deze musea geeft extra aandacht aan twee topstukken, die normaal in het depot staan. Het Stedelijk Museum Kampen heeft gekozen voor een portret van een mooie, jonge vrouw van adel en mooie brandewijnkommen.

Museumkrant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte per email.
Het favoriete stuk van...
Verhuur en trouwen
Twitterfeed