Evenementen

Er vinden regelmatig evenementen plaats in het Stedelijk Museum Kampen, de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen en de Koornmarktspoort. Hieronder vindt u ons actuele aanbod.

Submit to Facebook

Mauthausenliederen

6 mei: Mauthausen liederen in voormalige Synagoge

Op 6 mei organiseren wij in de Voormalige Synagoge, ter gelegenheid van de 4 mei herdenkingen, een uitvoering van de Mauthausen liederen door zangeres Hanneke Evink en accordeonist Juul Beerda. Hierbij wordt de kunstenaar Charlotte Salomon herdacht. Voorafgaand aan het concert wordt een rondleiding gegeven langs de Kamper Struikelstenen.

Mauthausen liederen in voormalige Synagoge
Rondleiding en concert op 6 mei

Het Stedelijk Museum Kampen organiseert op 6 mei in de Voormalige Synagoge, ter gelegenheid van de 4 mei herdenkingen, een uitvoering van de Mauthausen liederen van Mikis Theodorakis door zangeres Hanneke Evink en accordeonist Juul Beerda. Tijdens het concert wordt de kunstenaar Charlotte Salomon herdacht. Voorafgaand aan het concert wordt een rondleiding gegeven langs de Kamper Struikelstenen, waar de herinnering levend gehouden wordt aan de slachtoffers van nazi terreur.

Programma:
14.15 -15.30 Rondleiding langs Kamper Struikelstenen, start vanaf Voormalige Synagoge om 14.15 uur.
15.30 Inloop concert met koffie/thee
16.00-17.00 Concert Mauthausen liederen van Mikis Theodorakis

Prijs inclusief rondleiding € 17,50
Prijs exclusief rondleiding € 15,00
Prijs Vrienden van het Museum € 7,50

Lezing JosineDrogendijk_340x240_Juliana

26 april: Lezing Josine Droogendijk

Op donderdagavond 26 april geeft Josine Droogendijk om 19.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen een lezing over de japonnen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Uitgaande van deze japonnen, waarvan de portretten in de ‘Oranjezaal’ van het museum hangen, zal Josine Droogendijk deze avond de link weten te leggen naar de garderobe van Koningin Máxima.