Kamper Kunstprijs 2017

kamper kunstprijs_2017_700x330Kunstprijs Kampen 2017 - Water Verbindt

Op zaterdag 10 juni 2017 wordt in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen (de voormalige Synagoge) de tentoonstelling 'Water Verbindt' geopend met werk van de 23 Kamper professionele kunstenaars die genomineerd zijn voor de Kunstprijs Kampen 2017.

Deze tentoonstelling sluit aan op het thema 'Water Verbindt' van de Internationale
Hanzedagen die van 15 t/m 18 juni dit jaar plaatsvinden in Kampen.
De genomineerden zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren op dit thema. Het resultaat van deze inspiratie vormt de inzending van een kunstwerk voor de tentoonstelling en de kunstprijs.

Kunstprijs
Vooraf aan de tentoonstelling zal een deskundige jury, bestaande uit Jolanda Slurink (Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen), Aline Nysingh (directeur a.i. Stedelijk Museum Kampen) en Wim van der Beek (journalist/Kunstrecensent) de kunstwerken beoordelen.
De winnaar van de Juryprijs en de twee eervolle vermeldingen worden op 10 juni tijdens de opening van de tentoonstelling bekend gemaakt.
De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 3.000,- en krijgt een solotentoonstelling in 2018 in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. De twee eervolle vermeldingen ontvangen elk een bedrag van € 500,- .
Naast een Juryprijs is er ook een Publieksprijs van € 1.000,-. Deze prijs wordt aan het eind van de tentoonstelling, middels stembriefjes van bezoekers op de tentoonstelling, aan één van de exposanten toegekend

De Kunstprijs Kampen is een prijs die om de twee jaar door de gemeente Kampen wordt toegekend aan een professionele Kamper kunstenaar die uitmunt in bijvoorbeeld schilder- en tekenkunst, ruimtelijk werk, vrije grafiek of fotografie.
In 2015 won Henk Tichelaar de Juryprijs. De eervolle vermeldingen gingen naar Inez Koning en Nico van Maastricht. Marri de Wilde won de Publieksprijs.

De genomineerden zijn:

Joke Beens
Roy Bergsma
Wouter Berns
Margreet de Boer
Jan Brokkelkamp
Mirriam Bouwmeester Dorschman (winnaar publieksprijs 2017)
Heina Dokter
Irma Horstman (winnaar 2017)
Johann van den Noort
Heidi Urban Pasterkamp
Bouke Peterson
Esther Post
Bastiaan Postma
Lydia Roelofsen
Lenneke Saraber
Ellen van der Schaaf
Timon Schellingerhout
Henk Tichelaar
Henri Vogel
René van der Weerd
Linda Westera
Marri de Wilde
Susanne Maria Wolf

De uitreiking van de publieksprijs vindt plaats op 16 september 2017.

10 juni t/m 10 september 2017
Gemeentelijke Expositieruimte Kampen