Sieraden. De keuze van Kampen

Sieraden de keuze van Kampen 700x330Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In 'Sieraden De keuze van Kampen' worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét 'hun' sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto's worden tentoongesteld.

Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

De 25 Kampenaren zijn;

Bahattin Aslantürk, Jean Louis Becker, Petra Bruins, Douwe Buwalda, Angelique Fokker, Anneke Helleman, Duncan Hulleman, Brigitte van Hulzen, Maaike van Keimpema, Fem Kroezen, Sven de Lang, Nel Liefting, Pierre Ngindu, Tineke de Nooij, Hilde Palland, Paula de Ruiter, Eisjen Schaaf, Freddy Schinkel, Marie-Christine Sleurink, Fati Stil Haft khanegi, Janita Tabak, Betsy Wezenberg, Linda Westera, Lianne Woning, Greet IJzerman

Sieraden de keuze van kampen galerie marzee 340x240-1 sieraden de keuze van kampen galerie marzee 340x240-3

Het Stedelijk Museum Kampen heeft voor dit project zo veel mogelijk samengewerkt met Kamper ondernemers, of ondernemers met een binding aan de stad. Deze mensen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand brengen van de tentoonstelling.

Fotografie:
Johannes Camp, fotostudio Ziezo, Gorinchem
Wekelijks worden er modellen 'voorgesteld' op www.KampenOnline.nl. De foto's die daar te zien zijn, zijn gemaakt door Lourens Hooisma, Narrow Fotografie, IJsselmuiden.
Haarstyliste: Chantal ten Wolde, Spirit of Hair, Zwolle
Visagie: Henrike Klompenmaker – Bonsink, Salon 6 medische pedicure en schoonheidssalon, Kampen
Bij 3 modellen is de visagie gedaan door Emine Tozan, Nozae Beauty, Kampen
De kleding die de modellen op de tentoongestelde foto's dragen is geleverd door kledingwinkel Silver, Kampen.

In de media:

* Jesse van Camp van JesseFilmt maakte een prachtige 'making of' film over de tentoonstelling. Absoluut het bekijken waard! (kijktijd 20 minuten)
* RTV oost maakte een mooie uitzending over de tentoonstelling. Hierin worden 2 modellen geïntervieuwd over hun ervaringen. (kijktijd 10 minuten)
* In De Brug werd een artikel geplaatst over deze tentoonstelling. Dat is hier te lezen.

sieraden de keuze van kampen galerie marzee 340x511 sieraden de keuze van kampen galerie marzee 340x240-2