Huidige exposities

Hier vindt u de huidige exposities van de drie locaties; Stedelijk Museum Kampen, Gemeentelijke Expositieruimte Kampen en Koornmarktspoort.

Gemeentelijke Expositieruimte Kampen

Submit to Facebook
kamper kunstprijs_2017_340x240

Kunstprijs Kampen 2017 - Water Verbindt

10 juni t/m 10 september 2017

Gemeentelijke Expositieruimte Kampen

Stedelijk Museum Kampen

Het Rijks_aan_de_IJssel_3_340x240
hET rIJKS_AA_DE_ijSSEL_2_340X240

Met trots verwelkomt het Stedelijk Museum Kampen deze zomer een expositie met louter en alleen maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Aanleiding voor deze bijzondere expositie zijn de Internationale Hanzedagen die deze zomer in Kampen plaatsvinden. Met het thema 'Kampen verbindt' wordt er tijdens deze dagen gekeken naar het rijke maritieme verleden van de stad. Kampen was tenslotte eens een belangrijke haven- en handelsstad.

Van kalme zeeën tot harde zeegevechten, van rijk gedecoreerde schepen tot woeste zeeën en van zeemeeuw tot ijsbeer. Wat deden deze Nederlandse zeevaarders en wat maakten zij mee? Van 10 juni tot en met 8 oktober 2017 komen in Kampen de oogstrelende werken van het Rijksmuseum allemaal tot leven.

Koornmarktspoort

Couzijn van Leeuwen 340x240