Peter Geerts

Geerts 700x330Peter Geerts (1957) is geboren in Den Bosch, maar werkt al sinds jaar en dag in Zwolle. Geerts koos voor het vrije kunstenaarschap en studeerde in 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Vanuit de concreetheid van een schilderkunstig idioom wil Geerts komen tot een vormgeving  van zijn totale waarnemen waarin alle facetten aan de orde komen: een architectuur van de waarneming. Het pure schilderen vormt voor hem de kern.

‘Juist in de constante wisselwerking tussen object (de omringende wereld) en subject (ik) manifesteert zich de waarneming’. De verbeelding hiervan formuleert Peter Geerts in een fundamentele schilderkunst, omdat dit voor hem de mogelijkheid biedt door te dringen tot de essentie van deze waarneming.
In dat streven naar een zuivere schilderkunst komt hij tot een ordening van een zo vrij mogelijke associatie van beeldelementen. Zijn werk staat in een duidelijke abstracte schilderstraditie, waarin hij poogt tot een synthese van het constructieve element en het expressieve schildergebaar te komen.
Synthetisch constructivisme zo omschrijft Geerts zijn werk, het expressieve element verbinden met het formele element. De laatste jaren ontwikkelt zijn werk zich in een steeds monumentalere richting.

Op zaterdag 20 augustus 2016 is tussen 14.30 en 16.30 uur de finissage van de tentoonstelling 'The concept is the image' van Peter Geerts. De kunstenaar zal hier zelf bij aanwezig zijn en ingaan op aspecten van zijn beeldend werk.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis en er is een hapje en een drankje

Geerts 340xware Geerts File_340X300

4 juni t/m 21 augustus 2016