Lezing Josine Droogendijk

Lezing Josine_Droogendijk_700x330_Op donderdagavond 26 april geeft Josine Droogendijk om 19.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen een lezing over de japonnen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Uitgaande van deze japonnen, waarvan de portretten in de ‘Oranjezaal’ van het museum hangen, zal Josine Droogendijk deze avond de link weten te leggen naar de garderobe van Koningin Máxima.

Zij zal ons meer vertellen over het proces achter Máxima's inhuldigingsjurk, het opnieuw dragen van deze historische japon in Denemarken, de inspiratiebron achter Beatrix inhuldigingsjurk en Juliana's keuze voor een jonge ontwerper en de kleur saffierblauw.

Daarnaast zal Josine over haar nieuwe boek 'De magie van Máxima' vertellen, dat ook bij het tv programma  ‘Blauw Bloed’ al enige aandacht kreeg. Hoe heeft de (mode)stijl van Máxima zich ontwikkeld? Wat is nou typisch Máxima?

Het programma voor deze avond is als volgt:

•         Inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee.

•         Lezing 19.30 - 20.30 uur.

•         Daarna gelegenheid tot vragen stellen, om een glaasje te drinken en de mogelijkheid om het boek van Josine Droogendijk te
kopen.

•         Om 21.00 uur gaan de ramen open en is er de mogelijkheid om de lampionoptocht te bekijken.

Kosten: Vrienden € 5,50, niet-Vrienden € 7,50.

Josine Droogendijk_foto_voor_onderaan_de_pagina Lezing Josine_Droogendijk_340xechte_verhouding_Beatrix