Roomse 'upsmuk' versus reformatorische soberheid

Wat betekende de Reformatie voor de kerken en vele kapellen in de stad Kampen in de 16de eeuw? Werd met de komst van de Reformatie definitief afscheid genomen van de rijke decoratie en katholieke kleurrijke inrichting? Werden de kerkgebouwen kale en kille wit gesausde ruimten, waar alleen nog maar plek was voor het gesproken woord? Deze vragen staan centraal in de lezing van Theo van Mierlo. Hij maakt u deelgenoot van de lotgevallen van de Kamper kerken en kapellen na de Beeldenstorm van 1580 en neemt u mee naar de interieurs van de nu nog resterende middeleeuwse kerkgebouwen in onze stad.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting Jan van Arkel in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen in het kader van de activiteiten rond de 500 jarige reformatieherdenking.

Roomse 'upsmuk' versus reformatorische 'soberheid'
Kamper kerken en kapellen en de reformatie.

Lezing door Theo van Mierlo
Gouden Zaal, Stedelijk Museum Kampen