Nieuwe directeur

 

Even voorstellen: Dit is onze nieuwe directeur!Aline Nysingh wordt per 1 februari 2017 tot de voorgenomen verzelfstandiging vanaf 1 januari 2018 interim directeur van het Stedelijk Museum Kampen. Zij volgt de huidige directeur Stan Petrusa op, die met pensioen gaat.Naast de dagelijkse leiding van het museum zal zij zich vooral bezighouden met de verdere voorbereidingen en realisatie van de verzelfstandiging van het museum.

Aline Nysingh is woonachtig in Sint Jansklooster en was eerder o.a. werkzaam als hoofd Culturele Zaken bij de gemeente Noordoostpolder (waaronder het Museum Schokland, het Muzisch Centrum en de Kunstuitleen viel) en na de verzelfstandiging directielid van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daarvoor was zij directeur van het Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel en Hoogeveen. Zij heeft in deze functies ervaring opgedaan met het verzelfstandigen van organisaties.

Burgemeester Bort Koelewijn: "De verzelfstandiging van het Stedelijk Museum Kampen komt steeds dichterbij, maar er zijn nog belangrijke stappen te nemen. We zijn dan ook opgetogen over de komst van Aline, zodat zij met haar ervaring ons hierbij kan begeleiden. Mijn dank is groot richting Stan voor al het werk dat hij al heeft verzet."

Aline foto persbericht in verhouding

website realisatie: nmedia ict