Workshop Droge Naald Techniek

Henk tichelaar 700x330

Workshop Henk Tichelaar, in de gemeentelijke expositieruimte en het grafisch atelier Kampen.
Op zaterdag 5 november 2016 organiseren de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen i.s.m. kunstenaar Henk Tichelaar een workshop 'droge naald techniek'.

Een 'droge naald' is een diepdruktechniek uit de prentkunst waarbij men, doorgaans door middel van fijne, staalharde etsnaalden, een tekening krast in een plaat. Wanneer men in een etsplaat krast, ontstaat er een 'braam'. Dit is een opstaand randje naast de getekende lijn, waaronder zich ook inkt hecht. Hierdoor ontstaat bij het afdrukken een ietwat fluweelachtige lijn, die typerend is voor de drogenaaldtechniek.

Aan de hand van het werk dat geëxposeerd is in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen zal Henk Tichelaar vertellen over de oorsprong van de gebruikte onderwerpen, zijn werkwijze en de gebruikte technieken.
In het grafisch atelier Kampen wordt aansluitend nader ingegaan op de droge naald techniek en kunnen de deelnemers onder leiding van Tichelaar in deze techniek zelf aan de slag en een prent maken.

Locatie: Gemeentelijke Expositie Ruimte Kampen (voormalige Synagoge) en Grafisch Atelier Kampen.
Duur: van 11.00 tot 16.00 uur
Kosten: Vrienden Stedelijk Museum Kampen: € 25,=., Niet vrienden: € 35,=. Inclusief materialen en lunch.
Betalen aan de kassa van de Gemeentelijke Expositieruimte.

Minimum aantal deelnemers: 6, maximum: 10.

henk tichelaar 340x240 3 Henk Tichelaar 340x240 1