HOORSPEL

Op 28 en 29 september vindt in het Oude Raadhuis (het Stedelijk Museum Kampen) iets bijzonders plaats: een hoorspel, gemaakt door Martin-Jan van Santen, op basis van een gedichtencyclus van Jeroen Kummer: "De toedracht en de schrijver". Kees schilder, Kamper historicus, vond al een aantal jaren geleden documenten over een rechtszaak in het Kamper gemeentearchief. Jeroen Kummer maakte er poëzie van en Martin-Jan van Santen een hoorspel.

Helaas zijn de hoorspelavonden afgelopen. Het hoorspel is hier te beluisteren: www.detoedrachtendeschrijver.nl

Het betreft een waar gebeurde criminele zaak uit 1560, die tot in detail is gereconstrueerd. Het hoorspel vertelt het verhaal van een groep criminelen, in Kampen opgepakt, in het raadhuis gevonnist, en uiteindelijk ook terechtgesteld. Enkel door middel van geluid wordt een fascinerend beeld geschetst van de rechtsgang in de 16e eeuw. Zo komt de oorspronkelijke functie van het raadhuis (die van rechtszaal) weer even tot leven.

Het hoorspel is tweemaal te beluisteren: woensdag 28 en donderdag 29 september vanaf 19.30 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen.

Het programma
19.30 uur: Ontvangst in de Gouden Zaal met een kopje koffie
20.00 uur: Inleiding door de Kamper historicus Kees Schilder
20.15 uur: Start hoorspel