Opening nieuwe expositie

Voerman 700x330Op zaterdag 6 februari gaat een overzichtsexpositie van start met werken van de kunstenaar Jan Voerman sr. Aanleiding voor deze expositie is het gegeven dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Jan Voerman sr. in zijn woonplaats Hattem overleed. U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Toegang is gratis en u krijgt een hapje en een drankje aangeboden.

De expositie geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van de kunstenaar. Niet alleen door de eigen Voermancollectie, maar vooral ook door de medewerking van Museum de Fundatie, het Stedelijk Museum Amsterdam en heel veel particulieren ontstaat een goed beeld van wat een kunstenaar als Jan Voerman kon. De medewerking van tal van particulieren geeft de expositie een extra dimensie omdat er nu ook veel werken aanwezig zijn, die zelden of nooit publiekelijk getoond worden.

Veel mensen kennen de schilder Jan Voerman sr. vooral als de man die eindeloze wolkenpartijen, koeien en IJsselgezichten schilderde. Geboren in 1857 in Kampen als zoon van een koeboer speelde Jan Voerman als kind al vaak tussen de koeien en de paarden in de weilanden. Door te tekenen probeerde Voerman de omgeving waarin hij zo graag speelde in beeld te brengen.