Feest!

openingstijden en_tarieven_700x330Op 19 maart 2009 (her)opende het Stedelijk Museum Kampen op de huidige locatie in het voormalige stadhuis. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 viert het museum daarom zijn 5 jarig jubileum.
In de afgelopen 5 jaar is er door de medewerkers en vrijwilligers veel werk verzet. Daardoor is het museum steeds beter op de kaart komen te staan. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en bezoekers maken soms verre reizen om onze tentoonstellingen te kunnen bezoeken. Voor ons een mooie reden voor een feestje!

Vrijdag 21 maart
Op vrijdag 21 maart  viert het Stedelijk Museum Kampen zijn jubileum met genodigden. Het jaarverslag wordt gepresenteerd aan de gasten en aangeboden aan de wethouder cultuur Janita Tabak. Daarnaast zal kunstjournalist Gijsbert van der Wal (auteur van het boek: ‘Wijd Open Ogen’, journalist bij NRC en VPRO’s ‘Nooit meer slapen’) vertellen over zijn indrukken over het tentoonstellingsbeleid van het museum. Ook 'Prentje Momentje' en de Kamper Stadsdichter zullen hierbij aanwezig zijn.

Zaterdag 22 maart
Uiteraard wordt het jubileum ook met onze bezoekers gevierd. Op zaterdag 22 maart mag iedereen gratis naar binnen. Er zijn rondleidingen voor het publiek en na afloop wacht een kopje koffie, thee of frisdrank. Ook aan de kinderen is gedacht. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn kinderen welkom in het atelier, waar zij een speciaal ontworpen 'papertoy' (een soort bouwplaat) mogen versieren en in elkaar zetten. De gratis rondleidingen en kinderactiviteiten beginnen om 11.00 uur en de laatste gaat om 15.00 uur van start. ' 's Avonds bieden wij als blijk van waardering onze vrijwilligers een feest aan.