Rijks aan de IJssel - 2

Kampen ontvangt schatten Rijksmuseum!

Met trots verwelkomt het Stedelijk Museum Kampen deze zomer topstukken uit de maritieme collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. Hiermee sluit het museum mede aan bij de activiteiten rondom de Hanzedagen. Met deze bijzondere expositie ontstaat er in Kampen een kleine dependance van het Rijksmuseum waarin enkele hoogtepunten uit de Nederlandse maritieme geschiedenis getoond worden.

bert van santen event1

Maak je eigen kunstwerk met Bert van Santen

Wat?
Kunstenaar geeft gratis kunstwerken weg in de Koornmarktspoort.

Wanneer?
12 maart 2017
13.00 tot 17.00 uur

Waar?
Koornmarktspoort Kampen

henk tichelaar 340x240 2

Workshop Droge Naald Techniek

Workshop door kunstenaar Henk Tichelaar, in de gemeentelijke expositieruimte en het grafisch atelier Kampen.

Op zaterdag 5 november 2016 organiseren de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen i.s.m. kunstenaar Henk Tichelaar een workshop 'droge naald techniek'.

Aline foto persbericht

Nieuwe directeur

Even voorstellen: Dit is onze nieuwe directeur!

Aline Nysingh wordt per 1 februari 2017 tot de voorgenomen verzelfstandiging vanaf 1 januari 2018 interim directeur van het Stedelijk Museum Kampen. Zij volgt de huidige directeur Stan Petrusa op, die met pensioen gaat.

hoorspel 340x240

HOORSPEL

Op 28 en 29 september vindt in het Oude Raadhuis (het Stedelijk Museum Kampen) iets bijzonders plaats: een hoorspel, gemaakt door Martin-Jan van Santen, op basis van een gedichtencyclus van Jeroen Kummer: "De toedracht en de schrijver". Kees schilder, Kamper historicus, vond al een aantal jaren geleden documenten over een rechtszaak in het Kamper gemeentearchief. Jeroen Kummer maakte er poëzie van en Martin-Jan van Santen een hoorspel.