Couzijn van_Leeuwen_340x240-2

Lezing Couzijn van Leeuwen

Zondagmiddag 30 april om 15.00 uur nodigt Couzijn van Leeuwen u van harte uit voor een rondreis in de Koornmarktspoort langs zijn kartonnen en keramische beelden en ontrafelt hij zijn geheimen. Couzijn is een boeiend verteller, die u de wereld eens anders laat bekijken.  Hoe doet hij dat eigenlijk, een paard, gevelbeeld of kast maken van karton?  U kunt het hem zelf vragen.

De entree inclusief koffie en een drankje bedraagt voor Vrienden; € 5,00, Niet-Vrienden; € 7,50. U betaalt bij aanvang bij de ingang van de Koornmarktspoort.

Rijks aan de IJssel - 2

Kampen ontvangt schatten Rijksmuseum!

Met trots verwelkomt het Stedelijk Museum Kampen deze zomer topstukken uit de maritieme collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. Hiermee sluit het museum mede aan bij de activiteiten rondom de Hanzedagen. Met deze bijzondere expositie ontstaat er in Kampen een tentoonstelling waarin met stukken van het Rijksmuseum enkele hoogtepunten uit de Nederlandse maritieme geschiedenis getoond worden.

Aline foto persbericht

Nieuwe directeur

Even voorstellen: Dit is onze nieuwe directeur!

Aline Nysingh wordt per 1 februari 2017 tot de voorgenomen verzelfstandiging vanaf 1 januari 2018 interim directeur van het Stedelijk Museum Kampen. Zij volgt de huidige directeur Stan Petrusa op, die met pensioen gaat.

bert van santen event1

Maak je eigen kunstwerk met Bert van Santen

Wat?
Kunstenaar geeft gratis kunstwerken weg in de Koornmarktspoort.

Wanneer?
12 maart 2017
13.00 tot 17.00 uur

Waar?
Koornmarktspoort Kampen

henk tichelaar 340x240 2

Workshop Droge Naald Techniek

Workshop door kunstenaar Henk Tichelaar, in de gemeentelijke expositieruimte en het grafisch atelier Kampen.

Op zaterdag 5 november 2016 organiseren de Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen i.s.m. kunstenaar Henk Tichelaar een workshop 'droge naald techniek'.