Nieuws

Submit to Facebook

Mechtelt Toe Boecop


Speciaal voor de aankomende winter periode hebben wij het grote schilderij van Mechtelt toe Boecop vervangen door een ander schilderij van haar. 
Met dit schilderij zitten we in Een keer in de kerstsfeer. Op de voorgrond knielt Maria voor het kind met aan weerszijden drie engelen. De herders staan om het kind gegroepeerd. Op de achtergrond links zien we de aankondiging aan de herders in het veld.

lees meer 

Submit to Facebook

Roomse 'upsmuk' versus reformatorische soberheid

U bent van harte welkom bij de lezing 'Roomse 'upsmuk' versus reformatorische 'soberheid' Kamper kerken en kapellen en de reformatie' die in het kader van de 500 jarige reformatieherdenking gegeven wordt.

Lezing door: Theo van Mierlo
Plaats: Gouden Zaal
Datum: 17 oktober 2017
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis, graag reserveren.

 

Submit to Facebook

Moederdagactie 2017

Moeders zijn van onschatbare waarde. En daarom zetten wij ze op moederdag extra in het zonnetje.

Op moederdag krijgen moeders bij ons gratis toegang!*


van Leeuwen_Krikhaar_340-240-4

Kunstenaarsgesprek

Op zaterdag 23 september zal er om 15.00 uur een kunstenaarsgesprek plaatsvinden in de Koornmarktspoort. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Rebecca Nelemans gaat vanaf 15.00 uur in gesprek met Jorn van Leeuwen en Rens Krikhaar naar aanleiding van hun tentoonstelling 'Bij Nacht en Ontij', die nu in de Koornmarktspoort te zien is. 

>> Lees meer

Couzijn van_Leeuwen_340x240-2

Lezing Couzijn van Leeuwen

Zondagmiddag 30 april om 15.00 uur nodigt Couzijn van Leeuwen u van harte uit voor een rondreis in de Koornmarktspoort langs zijn kartonnen en keramische beelden en ontrafelt hij zijn geheimen. Couzijn is een boeiend verteller, die u de wereld eens anders laat bekijken.  Hoe doet hij dat eigenlijk, een paard, gevelbeeld of kast maken van karton?  U kunt het hem zelf vragen.

De entree inclusief koffie en een drankje bedraagt voor Vrienden; € 5,00, Niet-Vrienden; € 7,50. U betaalt bij aanvang bij de ingang van de Koornmarktspoort.

website realisatie: nmedia ict