Nieuws

Submit to Facebook

Mauthausenliederen

Op 6 mei organiseren wij in de Voormalige Synagoge, ter gelegenheid van de 4 mei herdenkingen, een uitvoering van de Mauthausen liederen door zangeres Hanneke Evink en accordeonist Juul Beerda. Tijdens het concert wordt de kunstenaar Charlotte Salomon herdacht. 

De Voormalige Synagoge zal om deze reden op zondag 6 mei om 15.30 uur sluiten. Vanaf 15.00 uur zal er worden opgebouwd. 

Meer info >>

 

Lezing JosineDrogendijk_340x240_Juliana

Lezing Josine Droogendijk

Op donderdagavond 26 april geeft Josine Droogendijk om 19.00 uur in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum Kampen een lezing over de japonnen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Uitgaande van deze japonnen, waarvan de portretten in de ‘Oranjezaal’ van het museum hangen, zal Josine Droogendijk deze avond de link weten te leggen naar de garderobe van Koningin Máxima.


> Lees meer >

Submit to Facebook

31 december gesloten

Let op!

Zondag 31 december en maandag 1 januari 2018 is het museum de gehele dag gesloten.

Op dinsdag 2 januari heten wij u vanaf 11.00 uur weer van harte welkom!

Submit to Facebook

Weg van Kunst

Weg van Kunst

Ook dit jaar wordt er, gelijktijdig met het museumweekend, de 'Weg van Kunst' georganiseerd in Kampen. Deze kunstroute door de binnenstad van Kampen laat op diverse, bijzondere, locaties verrassende kunstwerken zien.

14 april en 15 april 2018 in de binnenstad van Kampen

340 x_240_kerst_Mechtelt_toe_Boecop_painting_part

Mechtelt Toe Boecop


Speciaal voor de aankomende winter periode hebben wij het grote schilderij van Mechtelt toe Boecop vervangen door een ander schilderij van haar. 
Met dit schilderij zitten we in Een keer in de kerstsfeer. Op de voorgrond knielt Maria voor het kind met aan weerszijden drie engelen. De herders staan om het kind gegroepeerd. Op de achtergrond links zien we de aankondiging aan de herders in het veld.

lees meer 

website realisatie: nmedia ict