Nieuws

Submit to Facebook

Weg van Kunst

Weg van Kunst

Ook dit jaar wordt er, gelijktijdig met het museumweekend, de 'Weg van Kunst' georganiseerd in Kampen. Deze kunstroute door de binnenstad van Kampen laat op diverse, bijzondere, locaties verrassende kunstwerken zien.

14 april en 15 april 2018 in de binnenstad van Kampen

Submit to Facebook

31 december gesloten

Let op!

Zondag 31 december en maandag 1 januari 2018 is het museum de gehele dag gesloten.

Op dinsdag 2 januari heten wij u vanaf 11.00 uur weer van harte welkom!

Submit to Facebook

Roomse 'upsmuk' versus reformatorische soberheid

U bent van harte welkom bij de lezing 'Roomse 'upsmuk' versus reformatorische 'soberheid' Kamper kerken en kapellen en de reformatie' die in het kader van de 500 jarige reformatieherdenking gegeven wordt.

Lezing door: Theo van Mierlo
Plaats: Gouden Zaal
Datum: 17 oktober 2017
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis, graag reserveren.

 

340 x_240_kerst_Mechtelt_toe_Boecop_painting_part

Mechtelt Toe Boecop


Speciaal voor de aankomende winter periode hebben wij het grote schilderij van Mechtelt toe Boecop vervangen door een ander schilderij van haar. 
Met dit schilderij zitten we in Een keer in de kerstsfeer. Op de voorgrond knielt Maria voor het kind met aan weerszijden drie engelen. De herders staan om het kind gegroepeerd. Op de achtergrond links zien we de aankondiging aan de herders in het veld.

lees meer 

van Leeuwen_Krikhaar_340-240-4

Kunstenaarsgesprek

Op zaterdag 23 september zal er om 15.00 uur een kunstenaarsgesprek plaatsvinden in de Koornmarktspoort. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Rebecca Nelemans gaat vanaf 15.00 uur in gesprek met Jorn van Leeuwen en Rens Krikhaar naar aanleiding van hun tentoonstelling 'Bij Nacht en Ontij', die nu in de Koornmarktspoort te zien is. 

>> Lees meer

website realisatie: nmedia ict